Om Os

hvalpe

Kennel Dobergaarden Forever ligger midt i den vestjyske natur, på en skøn landejendom mellem Varde og Ølgod. Det er et helt unikt sted med mange muligheder for mennesker og hunde. Her har vi boet siden 2004, hvor vi flyttede hertil fra Sjælland.

Det er vist ingen hemmelighed at Dobermann er min helt store passion, som I også vil bemærke når I kommer på besøg.Jeg er opvokset med denne hunde race, og i voksen livet er jeg blevet mere og mere grebet og optaget af disse pragtfulde og udtryksfulde hunde, som både kan være en fantastisk trænings makker og også den bedste og kærligste hund man kan få. At den så også er fantastisk smuk og yndefyld, fuldender jo bare billedet af, hvorfor jeg er så forelsket racen.

Jeg har igennem årene lært en masse dejlige mennesker at kende med samme interesse som jeg i både ind- og udland. Det er mennesker som jeg har mødt på udstillinger rundt omkring i hele Europa og som gør det til en stor fornøjelse og helt bestemt og til en livstil at have med hunde at gøre. At jeg også har solgt hvalpe til det meste af verden, gør at der på mange ture rundt til diverse udstillinger meget ofte står en seng parat til mig hos en af mine venner. Det er jeg selvfølgelig meget taknemmelig for. Det omvendte gør sig også gældende – tit og ofte får vi her på gården besøg af udenlandske venner som er hos os i flere dage – enten for at se på/købe hvalp, som har købt hvalp og bare kommer tilbage på besøg i kennellen og også for måske at få lidt hjælp til trænningen af det nye familiemedlem. Af og til kommer der også besøg af dygtige trænere i kennellen, som sammen med min søn Pierre arrangerer kurser og seminarer for hundeførere i Danmark.

Pierre er uddannet brugs-figurant. Han er mønstret i Schæferhundeklubben i Danmark, og er til daglig figurant, dels på vores egen træningsplads, og dels i Schæferhundeklubben i nabobyen Grindsted. Han bliver også brugt i flere andre klubber, til kurser og seminarer. Han blev i 2014 mønstret for 2 år i Dobermann-Verein, hvorefter han kan figurere til diverse nationale prøver incl. ZTP i Tyskland. Pierre har i en del år privat haft en schæferhund, men nu er han gået 100 % ind i træningen med en ung dobermann-han fra kennellen, Nero, som viser rigtig fine evner inden for brugsarbejdet. Pierre har høje ambitioner med denne hund.

Jeg selv bruger stort set al min tid med hundene – når vi har hvalpe tilbringer jeg alle de 8 første uger med dem til de er klar til at flytte hjemmefra. Jeg sover i samme rum, så jeg kan holde øje med dem og passe på dem og tæven. Jeg går meget op i at de bliver socialiseret på bedst tænkelige måde og vores hvalpe har altid en god portion selvtillid og gå-på-mod med i rygsækken når de flytter hjemmefra. Da forholdet mellem dig og din hund gerne skal vare mange år, så handler det om at hunden skal være tryg og have tillid til dig som sin ejer/hundefører. Derfor giver jeg mine hunde bedst mulig opvækst samt uddannelse, inden jeg bruger dem til avl – så jeg kan føre de gode gener videre til deres afkom. Mit mål som opdrætter er, at lave hvalpe som udvikler sig sundt, med god psyke og væsen, smukt eksteriør og gode brugsegenskaber. Mine hvalpe vil i deres første 8 uger få stimuleret alle deres sanser, være indendørs familiemedlemmer, og være blevet gjort klar til at flytte hjemmefra med en god portion selvtillid og nysgerrighed overfor den nye verden.

Som hvalpekøber hos os vil du opleve, at vi altid er der for dig og din hund. Både før, under og efter du har fået det lille nye medlem af familien med hjem.

Jeg er i tæt samarbejde med kennel Grusholm v/ Diana Bensen (www.grusholm.dk). Hun har overtaget sin kennel fra sig mor så er derfor også opvokset med Dobermann og har rigtig mange års erfaring med opdræt af dobermann. Diana er den der sammen med Pierre står for træningen af vores egne hunde, og hun er også den som sammen med en professionel handler er ansvarlig for at hundene bliver udstillingstrænet og det er også primært de to som viser hundene frem på udstillingerne. Diana træner til daglig dels i PH ( Politi hundeklubben ) og dels i Dobermann klubbens træningsplads i Nordjylland (IPO træning). Hun er en meget erfaren hundefører og har deltaget til mange mesterskaber og har ofte vundet. Hun er lige blevet årets hundefører 2014 i Dansk Dobermann klub.

Vi er enige om at vi gerne vil lave “den hele hund” – altså en hund der rummer det hele, brugshund, udstillingshund og ikke mindst familiens bedste ven. Vi sætter stor focus på helbredet og derfor tester vi vores hunde for diverse sygdomme inden de går i avl og derefter hver gang før en parring.

Vi har i øjeblikket 6 avlstæver tæver i kennellen – 3 hos mig og 3 hos Diana. Derudover tider lægger vi også af og til et kuld i samarbejde med nogle af vores hvalpekøbere, som ønsker et kuld hvalpe på deres tæver, som vi mener er gode nok til at indgå i avlen og som har opnået de resultater både udstillingsmæssigt, helbredsmæssigt og brugsmæssigt, som vi stiller som krav til de kuld vi laver, men som ikke har lyst/mod på selv at skulle stå med et kuld hvalpe derhjemme samt salg af disse. På denne måde laver vi som oftest 3-5 kuld om året.

På gården har vi vores egen træningsbane fuld indrettet med alt til IPO-træning. Derudover har vi indhegnede områder, hvor hundene kan luftes og hvor der kan leges alt efter behov. Naturen omkring gården bruges ligeledes flittigt, både til cykelture med hundene, sportræning og om sommeren ynder vi at tage hen til den nærliggende sø og bade med hundene.

Jeg taler både engelsk og tysk, så du er altid velkommen til at ringe til mig og få en dobermann-snak på min telefon +4522661119

Du kan også følge med i hvad der sker i kennelen på Face-book https://www.facebook.com/dobergaarden