Om Os

hvalpe

Kennel Dobergaarden Forever ligger midt i den vestjyske natur, på en skøn landejendom mellem Varde og Ølgod.

Det er et helt unikt sted med mange muligheder for mennesker og hunde. Her har vi boet siden 2004, hvor vi flyttede hertil fra Sjælland.

Det er vist ingen hemmelighed at Dobermann er min helt store passion, som I også vil bemærke når I kommer på besøg. Jeg er opvokset med denne hunde race, og i voksen livet er jeg blevet mere og mere grebet og optaget af disse pragtfulde og udtryksfulde hunde, som både kan være en fantastisk trænings makker og også den bedste og kærligste hund man kan få. At den så også er fantastisk smuk og yndefyld, fuldender jo bare billedet af, hvorfor jeg er så forelsket racen.

Jeg har igennem årene lært en masse dejlige mennesker at kende med samme interesse som jeg i både ind- og udland. Det er mennesker som jeg har mødt på udstillinger rundt omkring i hele Europa og som gør det til en stor fornøjelse og helt bestemt også til en livstil at have med hunde at gøre. At jeg også har solgt hvalpe til det meste af verden, gør at der på mange ture rundt til diverse udstillinger meget ofte står en seng parat til mig hos en af mine venner. Det er jeg selvfølgelig meget taknemmelig for. Det omvendte gør sig også gældende – tit og ofte får vi her på gården besøg af udenlandske venner som er hos os i flere dage – enten for at se på/købe hvalp, som har købt hvalp og bare kommer tilbage på besøg i kennellen og også for måske at få lidt hjælp til træningen af det nye familiemedlem. Af og til kommer der også besøg af dygtige trænere i kennellen, som sammen med min søn Pierre arrangerer kurser og seminarer for hundeførere i Danmark.

Pierre er uddannet brugs-figurant. Han er mønstret som bruttofigurant I Schæferhundeklubben i Danmark, og er til daglig figurant, dels på vores egen træningsplads, og dels i adskillige andre klubber, hvor han også afholder kurser og seminarer. Han er også mønstret i Dobermann-Verein, hvorefter han kan figurere til diverse nationale prøver incl. ZTP i Tyskland. Til dagligt træner han en del af de unge hunde her I kennellen, så de kan blive klar til ZTP og IGP. I 2017 kvalificerede han sig til VM for Dobermann med Dobergaarden Forever Noble Nero.

Jeg selv bruger stort set al min tid med hundene – når vi har hvalpe tilbringer jeg alle de 8 første uger med dem .til de er klar til at flytte hjemmefra. Jeg sover i samme rum, så jeg kan holde øje med dem og passe på dem og tæven. Jeg går meget op i at de bliver socialiseret på bedst tænkelige måde og vores hvalpe har altid en god portion selvtillid og gå-på-mod med i rygsækken når de flytter hjemmefra. Da forholdet mellem hund og ejer gerne skal vare mange år, så handler det om at hunden skal være tryg og have tillid til dig som sin ejer/hundefører. Derfor giver jeg mine hunde bedst mulig opvækst samt uddannelse, inden jeg bruger dem til avl – så jeg kan føre de gode gener videre til deres afkom. Mit mål som opdrætter er, at lave hvalpe som udvikler sig sundt, med god psyke og væsen, smukt eksteriør og gode brugsegenskaber. Mine hvalpe vil i deres første 8 uger få stimuleret alle deres sanser, være indendørs familiemedlemmer, og være blevet gjort klar til at flytte hjemmefra med en god portion selvtillid og nysgerrighed overfor den nye verden.

Som hvalpekøber hos os vil du opleve, at vi altid er der for dig og din hund. Både før, under og efter du har fået det lille nye medlem af familien med hjem.

Jeg har igennem årene fået mange fine resultater I ind- og udland med mit afkom. Det er blevet til adskillige finalepladser og titler på udstillinger rundt I Europa. Jeg har opdrættet flere hunde som er blevet guld, sølv og bronze hunde I Dansk Dobermann klub, Racevindere I Dansk Kennelklub, og endda 4 titler på verdens største udstilling for Dobermann, IDC’en som afholdes årligt. I 2011 blev Dobergaarden Forever Athos IDC-Sieger I en alder af kun 2 ½ år. I 2014 blev Dobergaarden Forever Orlando Junior-IDC-Sieger, I 2015 blev Dobergaarden Forever Scarlett IDC-junior-siegerin, og I 2019 blev min egen tæve Dobergaarden Forever Karas Junior-IDC-siegerin.

Jeg har et fantastisk samarbejde med rigtig mange af mine hvalpekøbere, og mange af dem har gennem årene fulgt med mig rundt I Europa for at udstille vores hunde. Rigtig mange har jeg fået et nært forhold til, og vi er som en stor familie I Team Dobergaarden. Der er mange af disse mennesker som også jævnligt er parate til at give en hånd med her I kennellen – både når jeg har hvalpe og når der skal trænes hunde. Det er jeg meget taknemmelig for. Også mange af de personer som kommer og træner med deres hunde på vores træningsplads sommen med Pierre, er blevet tætte venner af familien og er villige til at give en hånd med I kennellen, når tingene brænder lidt på. Tak venner – det betyder alt for mig.

På gården har vi som nævnt vores egen træningsbane fuld indrettet med alt til IGP-træning. Derudover har vi indhegnede områder, hvor hundene kan luftes og hvor der kan leges alt efter behov. Naturen omkring gården bruges ligeledes flittigt, både til cykelture med hundene, sportræning og om sommeren ynder vi at tage hen til den nærliggende sø og bade med hundene.

Jeg taler både engelsk og tysk, så du er altid velkommen til at ringe til mig og få en dobermann-snak på min telefon +4522661119

Du kan også følge med i hvad der sker i kennelen på Face-bookhttps://www.facebook.com/dobergaarden